Скільки коштує зібрати в школу «першокласника»?

Скільки коштує зібрати в школу «першокласника»?



Нова українська школа істотно змінила принцип навчання в початкових класах, але без звичного набору школяра все одно не обійтися. Кожна мама вже з початку літа замислюється, де і що придбати для майбутнього першокласника, щоб його похід за знаннями був максимально зручним і радісним. Як перетворити цей клопіткий процес в приємний шопінг, не створивши величезну дірку в сімейному бюджеті? Давайте розберемося детально, скільки коштує зібрати дитину в 1 клас.

Детки и рюкзаки

Корисні поради батькам: як зробити потрібні і якісні покупки?

Шкільна форма, рюкзак, канцелярське приладдя, набори для творчості, додаткові аксесуари - все це становить величезний, безладний і невизначений список покупок, які повинні зробити батьки до 1 вересня. Але не варто відразу лякатися - складний і неприємний на перший погляд процес підготовки дитини до школи можна істотно спростити і впорядкувати, якщо:

  • насамперед скласти список необхідних речей, скориставшись Інтернетом або порадами бувалих батьків - це істотно скоротить час шопінгу і мінімізує зайві витрати;
  • вибрати одну або кілька торговельних майданчиків (Україна), де можна придбати все за розумною ціною, не нехтуючи якістю товарів - ринок, шкільний ярмарок, торговий центр, спеціалізований магазин товарів для школи, інтернет-магазин;
  • призначити день і разом з майбутнім «першокласником» і хорошим настроєм відправитися за покупками - краще запланувати захід на серпень, коли проходять масштабні ярмарки та знижки;
  • визначити приблизний бюджет, щоб уникнути непередбачених витрат і зібрати дитину в школу від «А» до «Я».

З плануванням шкільного шопінгу, особливо в частині фінансових витрат, допоможемо розібратися прямо зараз.

Дети рюкзаки

Вартість рюкзака і канцтоварів: як заощадити на шкільному приладді в 2019-2020 навчальному році?

Скільки коштує зібрати дитину до школи в Україні? В першу чергу, важливо не забути про рюкзак, в який першокласник буде складати все необхідне для успішного навчання. Його ціна починається від 300 гривень за найпростішу модель (Ураїна) до 1000-1500 гривень за зносостійкий ортопедичний варіант для максимального розвантаження хребта. Головна рекомендація: потрібно підбирати максимально легкий рюкзак, який буде анатомічно повторювати спину дитини і не доставлятиме дискомфорту під час носіння.

Друга стаття витрат - канцелярське приладдя, без якого неможливо уявити жоден урок зі шкільної програми. До вибору потрібно підійти відповідально, щоб не розпорошуватися на зайві аксесуари і пристрої, які рясно лежать на вітринах магазинів, але і не відмовляти дитині в маленьких дрібницях.

Базовий набір включає:

Список можна продовжувати нескінченно в залежності від вимог конкретного навчального закладу і творчих здібностей дитини. Але для початку потрібно не менше 355 гривень для придбання стандартного комплекту канцелярського приладдя.

Важливо! Звертайте увагу на вигідні пропозиції до 1 вересня:

Таким чином, можна придбати багато потрібних речей в одному місці за розумною ціною.

Актуальні ціни 2019 року на одяг: скільки коштує зібрати на 1 вересня хлопчика і дівчинку?

Одяг в списку покупок займає одне з перших місць, незалежно від того, які правила щодо форми існують в навчальному закладі. Набір для хлопчика і дівчинки значно відрізняється. То який же мінімальний гардероб потрібен першокласнику?

Для маленької модниці, що поспішає на перший дзвінок з букетом квітів, знадобиться:

  • костюм (трійка без блузи) – от 390 грн. за вітчизняний екземпляр та 700-1200 грн. за імпортний трендовий «лук»;
  • дві білі блузи (з коротким і довгим рукавом) – 400-500 грн.;
  • сарафан або спідниця на зміну – 130-250 грн.;
  • «вишиванка» для урочистих днів – 100-250 грн.;
  • туфлі шкіряні – от 600 грн.;
  • спортивна форма для уроків фізкультури – 600-700 грн.;
  • кросівки або кеди – 400-1000 грн.;
  • натільна білизна – 50-120 грн.;
  • панчохи – 30-40 грн.

Цей базовий комплект, звичайно ж, доведеться доповнювати, але на перших порах його хватіт.В сумі за мінімальними розрахунками виходить 2700 гривень - з нижньою межею бюджету визначилися.

Зверніть увагу! Ціни вказані середні ринкові, вони можуть істотно різнитися залежно від регіону і торгового майданчика.

Гардероб хлопчика-першокласника виглядає так:

  • костюм (піджак, брюки, жилет) - 600-1300 грн;
  • брюки теплі (на зміну) - 350-550;
  • дві сорочки (з коротким і довгим рукавом) - 500-700;
  • туфлі шкіряні - 600-1100;
  • вишита сорочка - 100-250;
  • спортивний костюм - 600-800;
  • кросівки - 600-1000;
  • натільна білизна - 50-120.

У підсумку виходить, що одягнути першокласника вийде як мінімум за 3400 гривень. Різниця в цифрах невелика, але дівчинку зібрати в перший клас буде трохи простіше.

Підіб'ємо підсумки: скільки ж коштує зібрати в школу першокласника?

 Дети c рюкзаками

Нескладні математичні підрахунки дозволяють визначити рівень фінансових вкладень сім'ї для підготовки до першого класу. В середньому влітку 2019 року батькам на збір дитини до школи доведеться витратити як мінімум 3300-4000 гривень, щоб одягнути «першокласника» і придбати базовий набір канцелярського приладдя. Бюджет, звичайно ж, може відрізнятися в залежності від місця шопінгу і бажань учня. Але головне, щоб він пішов за знаннями із задоволенням і комфортно себе почував на уроках.

Час роботи: пн-нд 9:00 - 19:00, без вихідних
Прапор України Працюємо у воєнний час!
Телефонуйте: 0 800 75-60-09 (безкоштовно)
0 Інтернет магазин канцтоварів - Віват, канцелярія!