Системи планування. Феномен «Щасливого щоденника» і ексклюзивний планер DREAM DIARY для дівчат (Відео, Фото)

Системи планування. Феномен «Щасливого щоденника» і ексклюзивний планер DREAM DIARY для дівчат (Відео, Фото)



Зміст

  1. Що таке планування і навіщо це потрібно
  2. Система планування щастя: у чому феномен "Щасливого Щоденника"?
  3. Ексклюзивний Планер DREAM DIARY з антистрес-блоком для Дівчат: все найважливіше завжди під рукою
  4. Вчимося правильно планувати. ТОП-5 найефективніших систем планування
  5. Планування читання та якісний підхід до книги
  6. Челенджі, як спосіб впровадити заплановане
  7. Трекери: як не втратити Головне
  8. Висновки

Що таке планування і для чого це потрібно

Планування життя – це планування основних подій, заходів у житті, розставлення пріоритетів та акцентів, виставлення черговості. Звичайно, планування зовсім не гарантує, що все заплановане відбудеться, адже реалізація плану - копітка праця, та й не завжди все залежить від самої людини.

Планери та Щасливий щоденник

При цьому, при побудові конкретного плану на місяць, рік, 3 роки і т.д., при постановці мотивуючих і вагомих, значимих цілей, шанс, що вони будуть виконані, - сильно зростає. Адже таким чином у вас з'являється підказка, вже заздалегідь продуманий алгоритм дій для впровадження та виконання, навіть коли на саму дію вже не залишається внутрішнього ресурсу.

Дуже важливою складовою будь-якого планування є те, де саме ви плануватимете. Так, саме де – на чистому аркуші А4, у шкільному зошиті, он-лайн у смартфоні чи щоденнику.

Звичайно, вибір за кожною людиною – адже кому де зручніше. Фахівці радять брати гарний блокнот/планер/щоденник - те, що ви не зможете просто так взяти, скомкати, викинути чи видалити. Це має бути щось значуще, що стимулюватиме вас виконувати заплановані дії та продовжувати планувати.

Система планування щастя: у чому феномен «Щасливого щоденника»?

«Щасливий щоденник» – авторський продукт за книгою Олександра Суворова, «практичний посібник із тренування щастя», як його назвав сам автор. Суть системи планування щастя у тому, щоб запровадити у життя систему щастя – комплекс якихось ментальних тренувань. І, як наслідок, – повне переосмислення свого життя з погляду прийняття, орієнтації та фокусування на позитивні, щасливі моменти, програмуючи себе таким чином на позитивне мислення у майбутньому.

Титульна сторінка Щасливий щоденник

Система щастя детально описана у книзі Олександра Суворова «Система щастя: Практичний посібник із тренування щастя». Це проста та доступна система, впровадити яку зможе абсолютно кожна людина. А планер "Щасливий щоденник" у цьому покроково допоможе. На кожен день року, а саме на 365 днів, у Щоденнику розписано завдання з чіткими інструкціями до виконання. Як стверджує автор, «щастя – в базовій комплектації людини», і, щоб у цьому переконатися, потрібно просто згадати щасливі моменти з минулого – з дитинства, юнацтва, дорослого життя, – саме в цьому й складаються перші завдання на перших сторінках щоденника.

Такий блокнот-планувальник є чудовим подарунком кожному, хто прагне усвідомити, що він справді щаслива людина.

Щасливий щоденник

Проробляючи щасливі моменти, ви відмітите якусь закономірність: у дитинстві таких моментів була найбільша кількість, а потім, у міру дорослішання, їх буде дедалі менше. Так відбувається через шаблони, які нав'язує нам навколишнє середовище, а чужі цілі та бажання ви почали сприймати за свої. Другим етапом у роботі буде виявлення та опрацювання цих шаблонів.

Щасливий щоденник 1 Щасливий щоденник 2 Щасливий щоденник 3 Щасливий щоденник 4 Щасливий щоденник 6 Щасливий щоденник 7

Одним із завдань будуть недільні планерки – правило розмовляти з партнером. Це – якісно проведений час один з одним, ставлячи питання, підготовлені раніше, мета яких – досягти порозуміння.

І третім, але найважливішим етапом стане робота з образом себе щасливого. Виглядає не складно, але насправді, це кропітка дорога щодня, пройшовши який, ви з упевненістю зможете сказати, що щастя – у вашій «базовій комплектації». Ваше мислення автоматично фокусуватиметься на позитивних моментах, а ви навчитеся зупинятися на них, проживати сповна і, що найголовніше, радіти життю. Купити цей авторський «Щасливий щоденник» можна в інтернет-магазині VV.ua.

Щасливий щоденник

Тож у чому ж феномен «Щасливого щоденника»? Він – у його простоті та доступності, абсолютної ненав'язливості та нескладності до виконання – всього пара простих вправ на день зможуть змінити ваше мислення.

Ексклюзивний планер DREAM DIARY з антистрес блоком для дівчини: все найважливіше завжди під рукою

Є безліч різноманітних планувальників, планерів, щоденників та блокнотів. Звичайно ж, кожен вибирає на свій смак та виходячи зі своїх задач та цілей. Однак є продукти, які поєднують у собі всі найкорисніші елементи. Прикладом такого планувальника може бути продукт ТМ LIBRARIUM – планер DREAM DIARY. Це недатований щоденник-планувальник, блокнот-антистрес для дівчини, яка любить красу та простоту, але водночас зручність та практичність.

Даний блокнот-планувальник для дівчат Ви не знайдете ніде, крім мережі магазинів «Librarium», «Віват, Канцелярія!» та сайту VV.ua оскільки він є ексклюзивною розробкою команди нашої компанії.

Дивитись Планери DREAM DIARY

Це щотижневик, де на розвороті є місце під планування кожного дня, а також поруч чистий лист для деталізації. На полях кожної сторінки – антистрес малюнки, які зручно розмальовувати, сидячи на нудних планерках…

У щоденнику заплановано три челенджі з формування звичок:

  • "Еко дівчинки";
  • фінансово грамотної дівчинки;
  • щасливої дівчинки і свій власний челендж.
 4 обложки DREAM DIARY укр

 ПЛАНЕР DREAM DIARY 1 укр  ПЛАНЕР DREAM DIARY 2 укр
ПЛАНЕР DREAM DIARY 3 укр ПЛАНЕР DREAM DIARY 4 укр ПЛАНЕР DREAM DIARY 5 укр ПЛАНЕР DREAM DIARY 6 укр

А на початку описана методика підвищення якості читання, тобто читання з більшою усвідомленістю, що допоможе якісно їх обробляти і впроваджувати в життя корисні поради та прийоми.

Кожен місяць починається з трекерів настрою та звичок, за допомогою яких зручно відзначати зміни настрою для подальшого аналізу, а також прогрес виконання завдань у межах формування звичок.

У щоденнику є окремий блокнотик із чек листами, які зручно носити із собою, набори наклейок для яскравого та барвистого планування. І, звичайно ж, внутрішні блоки для підсумків та планів місяця, закладка та блоки для записів та креативних думок. Якість поліграфії – найвища, але за доступною ціною.

Це універсальний планер, наближений до класичного варіанту, але з авторськими доробками та унікальними блоками, які роблять з нього незамінного помічника щодня. Детальніше ознайомитися з ним та переглянути фотографії розворотів можна на сторінці нашого інтернет-магазину.

Обрати свій DREAM DIARY

Вчимося правильно планувати. ТОП-5 найефективніших систем планування

Балет Джорнал (Bullet Journal)

Балет Джорнал (Bullet Journal) – суміш особистого щоденника та планера. Тут можна як записувати свої особисті думки, так і вести ділові записи та робочі завдання. Відмінною рисою є система знаків – безліч інформації «шифрується» у символи, прочитати які легко так само, як робити відмітки з їх допомогою. Це, свого роду, максимальна візуалізація всіх записів, тому такий формат планування добре підійде творчим людям, адже тут немає конкретних рамок і обмежень – його логіка дозволяє змішувати робочі та особисті позначки.

Для ведення Bullet Journal ідеально підійде блокнот або зошит у точку для зручності розкреслення та малювання. Наприклад, ідеально підійдуть блокноти Moleskine. У них щільний та білий папір, що дозволить використовувати маркери, фломастери та лайнери без передруку на зворотний бік, а також добре прошиті розвороти – цілий рік блокнот буде у відмінному вигляді.

 Щоденники Moleskine

У такому форматі планування є окремі розвороти на планування року в цілому, півріччя, місяця та кожного тижня загалом та по днях. Також додаються різні трекери, челенджі та списки, розрахунок бюджету, облік витрат, план з прочитання книг та інше.

Автофокус

Автофокус дозволяє навести лад у справах і не втратити важливі цілі та ідеї. Це система записування всіх справ та завдань у поспіль до списку (з датами дедлайнів і без), а виконання відбувається у хаотичному порядку – починають із тих завдань, виконати які хочеться саме зараз. Виконані завдання викреслюються. Так само в режимі потоку можна і дописувати нові завдання, цілі та відносини. Звичайно, в такій системі треба не втратити жодної з важливих справ у всьому величезному переліку завдань.

Система 1-3-5

Система 1-3-5. Суть системи в тому, щоб на кожен день запланувати максимум 9 справ, які складаються з: одна (1) справа – завдання дня, тобто найважливіше та термінове, обов'язкове до виконання. Три (3) – так само важливі, їх також потрібно виконати, наскільки можна. І інші п'ять (5) – це другорядні, менш важливі завдання, яких можна повернуться і пізніше. Незакінчені завдання слід перенести на наступний день.

Система Дуайта Ейзенхауера

Система Дуайта Ейзенхауера. Це система, яка ділить всі завдання на чотири категорії, візуально це виглядає як більший квадрат, розділений на ще чотири квадрати всередині. Всі справи таким чином поділяються на:

  • важливі термінові (треба зробити зараз);
  • важливі нестрокові (для реалізації виділити основний час);
  • неважливі термінові (потрібно делегувати);
  • неважливі несрочні (від них варто відмовитись).

Таким чином, виділяються пріоритети на важливо/неважливо і терміново/нетерміново – це і є базовий принцип планування, який можна поєднувати з іншими системами.

Система Гліба Архангельського

Система Гліба Архангельського - це наші звичні датовані, недатовані щоденники, де кожен день ділиться на конкретні, прив'язані до певного часу, завдання, а також завдання, які можна виконати у будь-який час. Таким чином розвивається навичка управління часом, розставлення пріоритетів.

Всі щоденники тут

Планування читання і якісний підхід до книги

Багато хто з нас, читаючи книги, часто вже через день забувають про її зміст, а ще менше – впроваджують прочитане. Тому з'явилася методика ефективного читання, яка дозволить більш усвідомлено читати книги, якісно їх обробляти та впроваджувати в життя корисні поради та прийоми.

Насамперед, потрібно взяти кілька закладок різних кольорів:

  • червоною закладкою позначайте місця у книзі, які ви хотіли б впровадити у життя – і списуйте їх у свій планер чи блокнот вже як завдання до виконання;
  • жовтою закладкою відзначайте сторінки з цитатами, фразами, які можуть мотивувати, змушуючи рухатися вперед. Ці цитати також виписуйте, заплануйте час протягом тижня, коли буде можливість просто сісти і подумати, зосередиться на цих фразах;
  • синьою закладкою відзначайте цікаві факти та історії.

Для більш продуктивного читання рекомендується розділяти книги на категорії - бізнес, саморозвиток, психологія ... Чередуйте прочитання книг з різних категорій, щоб залишатися цікавим співрозмовником і розвиватися у різних сферах. Записуйте прочитані книги до списку, дописуючи біля кожної з них основні думки та висновки, які ви зробили після прочитання. А для планування читання виділяйте час на початку року/місяця, напишіть чек-лист усіх книг, які ви хотіли б прочитати. Зауважте прочитані, дописуйте нові книги – так ви не будете у роздумах, яку книгу читати наступною.

Щоденники

Челенджі, як спосіб впровадити заплановане

Челлендж - це, свого роду, виклик, випробування, яке має чітку мету або бажаний результат, поетапність дій або завдання, які потрібно виконувати в ході такого челленджа, а також запланований період, за який цей челлендж буде запроваджено. Підсумком має стати будь-яка звичка, набута в процесі виконання челенджу, або фінальний результат, якого ви змогли досягти завдяки виконанню всіх завдань процесу.

Наприклад, популярність набирає еко-челендж, мета якого – прищепити звичку свідомого та уважного споживання товарів, пластику та інших матеріалів, які є важкими для переробки або шкідливими для навколишнього середовища. На такий челлендж дається зазвичай 100 днів і ряд завдань, прогрес виконання яких ви повинні відзначати у спеціальній таблиці: день виконав – відзначив. Якими можуть бути завдання? Наприклад, перестати використати мільйон пластикових пакетиків при походу до супермаркету, замінити пакет на еко-сумку/шопер. Використовувати скляні контейнери для зберігання замість пластикових, спробувати твердий шампунь, туалетний папір із повторно переробленого паперу та інше. Корисні звички формуються 21 день, щоб їх закріпити - потрібно 40 днів, а щоб це стало способом життя - 100 днів. Саме тому є такі довгострокові.

Планер Dream Diary для Дівчаток

Є челенджі з відкритими завданнями, тобто тут завдання потрібно прописати індивідуально, враховуючи свої інтереси, потреби та думки. Наприклад, челендж «Щасливої дівчинки», в який потрібно прописати завдання для себе у шести різних сферах життя – здоров'я, гроші, стосунки у сім'ї, стосунки з друзями, хобі, особистісне зростання. У кожній із сфер потрібно написати ті дії, виконуючи які ви більшою мірою станете щасливішими. А результат від цих завдань – загальне відчуття задоволеності, усвідомленості, і, зрештою, відчуття щастя. Які завдання можна придумати? Наприклад, випивати вранці склянку води, гуляти на свіжому повітрі щодня без гаджетів, запровадити традицію для сім'ї та виконувати її щовівторка. Варіантів може бути безмежна кількість, головне - всі ці завдання повинні бути для вас посильними і обов'язково - на радість.

Ще одним популярним челлендж - є челлендж фінансового контролю. Це ряд дій, які допоможуть навчитися планувати та контролювати витрати, усвідомлено ставитися до продуктів та товарів, а також фіксувати свої заплановані та не заплановані витрати. Наприклад, замість того, щоб щоразу купувати новий великий пакет у супермаркеті, можна носити із собою багаторазову сумочку. Або завдання не відкривати новий побутовий засіб, доки не закінчиться старе. Все це здається дрібницями, але на тлі щоденних витрат, більшість яких не заплановані та імпульсивні, всі ці дії точно допоможуть заощадити бюджет для більш вартих речей.

Щоденники планери

Проходити такі челенджі зручно в тому ж щоденнику/тижневику, в якому плануєте всі основні завдання та цілі. Наприклад, у планері DreamPlanChek вже заплановано три найпопулярніші челенджі, а також залишено місце під новий, унікальний – той, який потрібен особисто самому власнику планера. Його можна з нуля спланувати та впровадити у життя, придбавши при цьому важливу навичку або звичку.

Планер Щасливий дневник

Трекери: як не втратити головне

Трекери - важливі і на сьогоднішній день невід'ємні частини всіх планувальників, планерів та щоденників. Найпопулярнішим трекером можна назвати трекер настрою. Зазвичай такі трекери розміщуються на початку кожного місяця, або вже наприкінці для зручності відзначення. Здавалося б, навіщо слідкувати за тим, як ти почуваєшся і який настрій був сьогодні?

  • По-перше, за допомогою нього можна зрозуміти, як ви насправді себе відчували. Ви, звичайно ж, не пам'ятатимете, як пройшов ваш минулий місяць. І характеризуватимете настрій останнього часу по тому, який він у вас зараз, що може спотворити загальне враження від свого життя в цілому. А трекер покаже, що у більшості днів у вас все було чудово!
  • По-друге, трекер допоможе виявити закономірності та, якщо потрібно, змінити ситуацію. Ви можете помітити, що ті чи інші події по-різному впливають на ваш настрій і спричиняють погане самопочуття. Виявивши подразники, ви зможете прибрати їх та виправити ситуацію на майбутнє. Або якщо такі подразники прибрати не можна, адже не всі речі можна змінити, то як мінімум, ви будете озброєні і будете чітко розуміти, що і як впливає на ваш настрій і самопочуття, а як наслідок – станете продуктивніше.
  • По-третє, це справжнісінький інструмент управління щастям. Саме трекер настрій допоможе визначити ситуації, речі та події, які приносять задоволення, радість та відчуття щастя.

Чоловічі щоденники

Трекери звичок - популярні в системі планування, адже вони дозволяють відзначати дні, в які та чи інша звичка, яку хочеться впровадити, була реалізована чи ні. Так ви зможете стежити за собою та чітко розуміти, який прогрес у вас є на сьогоднішній день.

Щоденники для дівчат на подарунок

Жиночі Щоденники

Висновки

Планування - цікавий, але кропіткий процес, що вимагає залученості та часу. Але, в той же час, він дозволить бути ефективним і не випустити з уваги головне. На сьогоднішній день на ринку щоденників випущено безліч продуктів як класичних, так і авторських, за допомогою яких можна планувати абсолютно всі сфери життя - від ділових зустрічей до особистого щастя. З їх допомогою можна вибирати різні системи та підходи у плануванні, що підійдуть саме вам. І не важливо, у чому ви плануєте – у зошиті, планері чи блокноті – робити це потрібно із задоволенням, тільки так ви досягнете бажаного ефекту від планування.

Час роботи: пн-нд 9:00 - 19:00, без вихідних
Прапор України Працюємо у воєнний час!
Телефонуйте: 0 800 75-60-09 (безкоштовно)
0 Інтернет магазин канцтоварів - Віват, канцелярія!